Veganské kokosovo – karamelové řezy

Hledáte chutný dezert ideální pro všechny vegany? Právě jste ho našli. Máme pro vás super jednoduchý recept na karamelové řezy, které chutnají přesně jako klasická verze, ale jsou 100% veganské. Navíc budete potřebovat pouze 7 ingrediencí. Které to jsou?

Co budete potřebovat?

  • 800 ml (dvě plechovky) kokosového mléka
  • 1 šálek krupicového cukru
  • 1 šálek hnědého cukru
  • 2 lžíce glukózového sirupu
  • 2/3 šálku kokosového oleje
  • 2 lžičky vanilkové pasty
  • 2 lžíce nastrouhaného opečeného kokosu

Jak na to?

  1. Vymažte 6 cm hlubokou čtvercovou dortovou formu o délce 19 cm. Do formy vložte pečící papír tak, aby vyčuhoval 2 cm nad okrajem.
  2. V hrnci smíchejte kokosové mléko a krupicový cukr. Za stálého míchání vařte na střední teplotě po dobu 8 minut, nebo dokud se cukr nerozpustí a směs nezačne vřít. Snižte teplotu a stále míchejte, asi 40 minut – směs by se měla podobat hustému pudinkovému krému.
  3. Ještě trochu teplotu snižte. Do hrnce přidejte hnědý cukr, glukózový sirup, kokosový olej a vanilku. Vařte a míchejte po dobu 4 – 5 minut – směs má být hladká. Zvyšte teplo a znova míchejte 6 – 8 minut, dokud směs neztuhne.
  4. Pracujte rychle a pečlivě. Směs nalijte do připravené formy a rozprostřete. Posypte kokosem. Nechte odstát na chladném místě po dobu 4 – 5 hodin. Teď už karamel nakrájejte na malé čtverečky a můžete podávat.

Tento dezert potěší nejen všechny vegany, ale jistě zachutná také všem ostatním. Dolů do komentářů nám napište, jak se vám řezy povedly.

Zdroj: taste.com.au

Share Button

Comments

comments