Recept na italské vánoční cukroví

Hledáte recept na originální vánoční cukroví, kterým překvapíte své blízké? Tato, na povrchu křupavá a uvnitř jemná, pochoutka je velice oblíbenou součástí slavnostní italské kuchyně. Její lehce sladká chuť je ideální pro namáčení do kvalitní kávy a skvěle se hodí také k vínu.

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku másla
  • 2 čajové lžičky vanilky
  • 3 a 1/2 hrnku mouky
  • 4 čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva

Na polevu:

  • 2 hrnky prosetého moučkového cukru
  • 2 čajové lžičky vanilky
  • 6 čajových lžiček vody

Postup přípravy

Cukroví:

  1. V misce smíchejte mouku a prášek do pečiva.
  2. Ve větší míse smíchejte máslo a cukr.
  3. Přidejte vejce, jedno po druhém. Pořádně směs rozmixujte. Vmíchejte vanilku a přidejte směs mouky a prášku do pečiva.
  4. Míchejte (nebo mixujte), dokud směs trochu neztuhne a už nebude lepit. Pokud to bude nutné, přidejte více mouky.
  5. Těsto nechte po dobu jedné hodiny odpočinout.
  6. Kousek těsta odřízněte a na moukou posypaném povrchu vytvořte asi 3 cm dlouhé „provázky“.
  7. Vytvořte tvar, který můžete vidět na obrázku níže a umístěte na plech s pečícím papírem.
  8. Pečte asi na 190 stupňů Celsia, přibližně 8 – 10 minut.
  9. Před tím, než cukroví polijete polevou, nechte ho zcela vychladnout.

Poleva:

  1. Veškeré ingredience smíchejte v misce, aby se vytvořila spíše hustá, než řídká, hmota. Ale aby byla stále tekoucí.
  2. Vrchní část vychlazeného cukroví do ní ponořte, poté ho vraťte a polevu nechte okapat.
  3. Než poleva zcela zaschne, můžete cukroví ozdobit cukrovým sypáním.

Hledáte další inspirativní recepty na vánoční cukroví? Připravili jsme si pro vás cukroví raz, dva tři, cukroví z taveného sýra nebo vynikající čokoládovo – marcipánové cukroví.
A který druh cukroví milujete vy? Napište nám do komentářů.

Zdroj obrázků: cakescottage.com

Share Button

Comments

comments