Pokud rádi a často navštěvujete italské sjezdovky, jistě tuto kalorickou bombu a známý nápoj pro zahřátí budete znát. Je to alkoholický nápoj složený z whiskey, vaječného likéru a mléka. Je to opravdu skvělé pití, které vás zahřeje na první dobrou.
A jak takové Bombardino vlastně vzniklo? Říká se, že známý restaurater Genovese v 70. letech na své chatě připravoval pro své hosty něco na zahřátí. Jeden z hostů však vyžadoval něco “extra”, co ještě nikdy neměl. Majitel byl velice kreativní a tak ze tří jednoduchý ingrediencí vytvořil tento dnes již všem známý nápoj. Host při ochutnání zakřičel: “Bomba!” a od toho vznikl jednoduchý a trefný název BOMBARDINO. I známé věci mohou vzniknou pouhou náhodou a formou pokusů.
Zahřejte se i vy v těchto chladných dnech a Bombardino si připravte doma. Je to tak jednoduché!
Co budete potřebovat? (na dvě porce)
- 1 dcl vaječného koňaku
- 0,4 dcl whiskey
- 0,4 dcl mléka
Jak na to?
Všechny ingredience slijte dohromady a zahřejte v hrnci. Pozor, tekutina se nesmí vařit. Maximální teplota by měla být 80 °C.
Můžete podávat se šlehačkou, čokoládovým toppingem i Espressem. Buďte kreativní.
Máte i vy oblíbený nápoj pro zahřátí? Podělte se s námi o něj dole v komentářích.