Jak si vyrobit oční stíny

Zdroj: FreeImages.com/Belen L.Méndez

Pleť kolem očí patří spolu se rty k nejcitlivějším částem obličeje. Proto je nutné dávat si pozor, jaké přípravky jsou v této oblasti používány. Oční stíny jsou zpravidla testované a většina žen je dobře snáší. Občas se ale může objevit podráždění nebo alergická reakce a pokud nevíme, jakou konkrétní složkou bylo podráždění způsobeno, těžko se řeší.

Možným řešením je domácí výroba očních stínů. Domácí oční stíny se skládají jen z několika málo surovin a je tak možné vyzkoušet, které složky jsou pro vás bezpečné a na které složky reaguje vaše tělo citlivěji.

Navíc domácí oční stíny vyrobíte velice snadno. Nejspíš veškeré potřebné suroviny doma mít nebudete, ale třeba při jejich nákupu narazíte na něco dalšího, co vás zaujme. A jak si tedy vyrobit domácí krémové oční stíny?

Budete potřebovat:

  • 7 gramů včelího vosku
  • 14 gramů bambuckého másla
  • 7 gramů šípkového oleje
  • 3 kapky vitamínu E (například vymačkaného z vitamínových tobolek)
Zdroj: denik.cz
Zdroj: denik.cz

Na obarvení:

  • cca 7 gramů mica (slídového) prášku
  • 7 gramů třpytek

Tady už záleží jen na vaší úvaze a na tom, jaký odstín očních stínů chcete vyrobit. Můžete namíchat různé prášky a získat tak různé odstíny dle svých preferencí.

Postup:

Ve vodní lázni rozpusťte včelí vosk a bambucké máslo. Odstavte a přidejte šípkový olej s vitamínem E. Vše důkladně promíchejte. Nyní máte základ pro krémové oční stíny. V jiné mističce promíchejte slídový prášek/prášky se třpytkami, až dosáhnete požadovaného odstínu. Následně vmíchejte prášek do rozpuštěného základu.

Když začne materiál houstnout, znovu ho promíchejte, aby slídový prášek nezůstal usazený na dně, ale byl rovnoměrně rozprostřen v materiálu. Ve chvíli, kdy stíny zkrémovatí, je znovu zamíchejte a přemístěte do vhodné nádobky. Po 24 hodinách můžete domácí oční stíny začít používat.

Doporučená doba spotřeby jsou 3 měsíce. Pak si raději vyrobte nové, abyste předešly riziku kontaminace.

Zdroj: soapdelinews.com
Zdroj: soapdelinews.com
Share Button

Comments

comments