Místo vánočního punče? Jedině BOMBARDINO!

Pokud rádi a často navštěvujete italské sjezdovky, jistě tuto kalorickou bombu  a známý nápoj pro zahřátí budete znát. Je to alkoholický nápoj složený z whiskey, vaječného likéru a mléka. Je to opravdu skvělé pití, které vás zahřeje na první dobrou.
A jak takové Bombardino vlastně vzniklo? Říká se, že známý restaurater Genovese v 70. letech na své chatě připravoval pro své hosty něco na zahřátí. Jeden z hostů však vyžadoval něco „extra“, co ještě nikdy neměl. Majitel byl velice kreativní a tak ze tří jednoduchý ingrediencí vytvořil tento dnes již všem známý nápoj. Host při ochutnání zakřičel: „Bomba!“ a od toho vznikl jednoduchý a trefný název BOMBARDINO. I známé věci mohou vzniknou pouhou náhodou a formou pokusů.
Zahřejte se i vy v těchto chladných dnech a Bombardino si připravte doma. Je to tak jednoduché!

Zdroj obrázku: kwestiasmaku.com
Zdroj obrázku: kwestiasmaku.com

Co budete potřebovat? (na dvě porce)

  • 1 dcl vaječného koňaku
  • 0,4 dcl whiskey
  • 0,4 dcl mléka

Jak na to?

Všechny ingredience slijte dohromady a zahřejte v hrnci. Pozor, tekutina se nesmí vařit. Maximální teplota by měla být 80 °C.
Můžete podávat se šlehačkou, čokoládovým toppingem i Espressem. Buďte kreativní.

Zdroj obrázku: italymagazine.com
Zdroj obrázku: italymagazine.com

Máte i vy oblíbený nápoj pro zahřátí? Podělte se s námi o něj dole v komentářích.

Share Button

Comments

comments