Domácí pečený čaj- recept

Jste milovníky čajů? Pak by vám v poličce neměl chybět tento vynikající domácí pečený čaj! Nádherně vám provoní byt a zahřeje po podzimní procházce.

Co budete potřebovat:

  • 2 kg ovoce dle chuti- zhruba polovinu by mělo tvořit ovoce kyselejší chuti
  • 1 kg cukru krupice
  • hřebíček
  • skořice
  • rum dle chuti

Jak na to?

  1. Ovoce důkladně umyjte a nakrájejte na kousky. Jablka ani hrušky nemusíte loupat.
  2. V míse smíchejte ovoce, hřebíček, skořici a cukr. Rovnoměrně rozprostřete na pekáč.

    Zdroj: ahojblog.cz
    Zdroj: ahojblog.cz
  3. Rozehřejte si troubu na cca 190 °C a pečte po dobu 40-45 minut. Občas promíchejte. Celou dobu kontrolujte průběh pečení.
  4. Po této době můžete přilít rum dle chuti, znova promíchejte a ještě dopečte po dobu 5-10 minut.
  5. Pak už jen rozdělte do předem připravených skleniček. Naplněné skleničky obraťte vrchem dolů pro dlouhodobou úschovu.

    Zdroj: fler.cz
    Zdroj: fler.cz

Hotový čaj je dostatečně sladký, proto jej není třeba dál sladit. Doporučené množství směsi je cca 1,5 lžíce na jeden hrnek.

Zdroj: femina.cz
Zdroj: femina.cz

Znáte tento recept? Máte nějaké své vychytávky? Napište nám!

Share Button

Comments

comments